Kultura

Još jedan uspeh naše violinistkinje Tee Igić Obradović

Dvanaestogodišnja Tea Igić Obradović, jedina Piroćanka koja pohadja prestižnu muzičku školu ’’Isidor Bajić’’ u Novom Sadu i ove godine je na medjunarodnom takmičenju violinista  ’’Stevan Mokranjac’’, održanom u Negotinu 22. maja, osvetlala obraz svom gradu osvojivši drugu nagradu. Tea je svirala komad od Reinhold Gliere – Mazurka di Bravura iz baleta Taras Buljba i koncert  u A-duru – Komarowski. Repertoar koji je Tea svirala na takmičenju je daleko napredniji program od razreda koji trenutno pohadja, a to je četvrti razred.

‘’Moja profesorka Mirjana mi ne olakšava program koji sviram i ne smanjuje broj pozicija koje koristim pri sviranju kako bi neki teži koncert prilagodila mom uzrastu, zato što smatra da mogu da odsviram koncert onakav kakav je u originalu.

Težim ka tome da postanem dobar violinista i pored toga što nije lako pohadjati paralelno dve škole od kojih je jedna u Novom Sadu, toliko daleko od grada gde pohadjam osnovnu školu. To iziskuje dodatni napor, ali sam ja rešena da ne odustajem. Obično vikendom odlazim u Novi Sad dok radnim danima radim sa profesorima online.

Hvala svim mojim profesorima koji imaju razumevanja za mene, a posebno mom profesoru muzičkog  Zoranu Tošiću, razrednoj starešini Bobani Vlatković, mojoj profesorki violine Mirjani Hajduković Davidović, mojoj profesorki solfedja Margiti Drakulović Meleš, korepetitorima Martini i Dragutinu i mom ujaku, čuvenom violinisti, Stanku Madiću – kaže Tea.

Teu za četiri dana očekuje još jedno medjunarodno takmičenje sa kog se nada da donese još neku nagradu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker