Sport

Još jedan poraz košarkašica “Gimnazijalca” – Predstoji grčevita borba za opstanak

Dvonedeljna pauza u prvenstvu Druge ženske lige Srbije sigurno će dobro doći Ženskom košarkaškom klubu “Gimnazijalac Tigar” da konsoliduje svoje redove, pre svega u zdravstvenom pogledu, i u nastavku prvenstva pokaže svoje prave kvalitete i izbori opstanak u drugoligaškom društvu. “Gimnazijalke” su doživele još jedan poraz na svom terenu protiv veoma jakog “Spartaka” iz Subotice. Gimnazijalac Tigar 50 – 74 Spartak Subotica.

Teško je bilo Vladici Ranđelovu i njegovim igračicama da u punom ritmu izdrže, sa smanjenim rosterom i nedovoljno oporavljenim košarkašicama celu utakmicu. “Spartak” je zasluženo pobedio, kaže Ranđelov, ali čestita i svojim košarkašicama na zalaganju i želji da se što dostojnije suprotstave rivalu.

“Pobeda “Spartaka” je potpuno zaslužena i mogu samo da čestitam na pobedi, odličnoj i korektnoj igri. U ovom trenutku, kada nismo kompletni, teško je bilo pružiti jači otpor jednoj ekipi kao što je “Spartak”. Počeli smo dobro, prvi deo utakmice odigrali smo egal, ali već u nastavku ponestalo je snage i ostale dve četvrtine gošće su dobile ubedljivo. Imamo problema sa povredama, nedovoljno oporavljenim košarkašicama i nekim koje su bolesne. Mlade i neskusne igračice nisu mogle da podnesu ovaj teret, ali čestitam i mojim košarkašicama na zalaganju i požrtvovanosti” – rekao je Ranđelov.

Našim košarkašicama predstoji grčevita borba za opstanak, ali ako se sastav kompletira i prevaziđu trenutne slabosti verujemo da će ostvariti svoj cilj. U narednom kolu “Gimnazijalke” gostuju u Beogradu, gde se sastaju sa “Karaburmom”, a zatim u Ljuboviji sa istoimenom ekipom.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de