Sport

Još jedan poraz košarkaša Pirota, od gotovog veresija

Košarkaška liga Srbije – 8.kolo

Pirot: Hala “Kej”

KK Pirot – KK SPD “Radnički d.o.o Kragujevac  75 : 76  (23-19, 20-12, 20-22, 12-23)

KK Pirot: Đonlić, Mukanović, Flanningan, Filipović, Stefanović, D, Đorđević, Rašić, Pendić, Vraneš, Stojanović, Pantić, Đorđević

Bez namere da ulazimo u detaljan komentar, jer za to bi trebalo više prostora, košarkaši Pirota olako su izgubili već dobijenu utakmicu. Naravno, košarka je to, neizvesna do samog kraja, delovi sekunde odlučuju. Slično je i u drugim sportovima, ali ovde se videlo na čijoj je strani trenutni kvalitet. Kragujevčani bez dovoljno iskusnih igrača na klupi. Praktično, šestorica igrača gostiju nosilo je igru sve vreme i uspelo da anulira ubedljivo vođstvo Pirota i u dramatičnoj završnici, tu su bukvalno sekunde odlučivale, osvoje dva dragocena boda. Šta se to desilo sa domaćom ekipom u drugom poluvremenu teško je reći. Igrala je sa mnogo grešaka, i što je najvažnije, izgubila je bitku u skoku. Nećemo se osvrtati na sudijske odluke, mada su često bile nashvatljive, ali direktno nisu uticale na ishod meča koji je je bio u rukama košarkaša Pirota, a oni su ga olako ispustili.

“Čestitao bih ekipi Kragujevca, pokazali su da imaju karakter i uspeli da pobede. Ovo je težak poraz za nas. Nismo uspeli da posle odmora realizujemo ni jedan dogovor iz svlačionice i tajm-auta, i nismo uspeli da i jednu zamisao našeg trenera sprovedemo u delo. Pobedili su nas u skoku, mislim da je na poluvremenu bilo tri prema tri, a onda sedamnaest u njihovu korist. Šta da vam kažem, težak poraz, teško je, ali idemo dalje” – izjavio je Vladimir Đorđević, najefikasniji u timu Pirota sa 20 poena.

“Dobro smo otvorili utakmicu i napravili razliku. Sve je bilo dobro do 35. minuta kada smo stali, da li je ponestalo energije, koncentracije, ali u tim trenucima kod razlike od 13 poena smo promašili nekoliko bacanja, došli do egala, a tada je trebalo imati više individualne odgovornosti. Dogovarali smo kako da regulišemo skok u napadu, ali nismo uspeli. Ponoviću što je Vlada rekao, tri tri je bilo na poluvremenu, a na kraju sedamnaest pet u korist protivnika. Izgubili smo dubinu napada. Izlaskom Pantića nismo više imali koševa iz reketa. Dati devetnaest poena za petnaest minuta, koliko smo dali,  je zaista malo da bi se utakmica mirno privela kraju. Čestitam ekipi Kragujevca” – izjavio je trener Pirota, Marko Spasić.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker