Sport

Još jedan podvig Uroša Ivankovića – preplivao 50 kilometara za 9 i po sati

Piroćanac Uroš Ivanković uspeo je da obori svoj lični rekord preplivavši 50 kilometara za devet i po sati. Uroš je nameravao da prepliva ceo tok Save kroz Srbiju za dva dana, međutim, zbog izuzetno niskog vodostaja i loših vremenskih prilika, Uroš je odlučio da ponovo pokuša da prepliva Savu u toku kroz našu zemlju septembra ili oktobra meseca. 

Uroš je ovoga puta plivao od ušća Drine u Savu do Sremske Mitrovice.

-Vodostaj je bio izuzetno nizak, reka je išla 1 kilometar na sat, a mi smo očekivali bar 5 kilometara na čas, tako da je fizički bilo neizvodljivo da se za svega dva dana ispliva ceo tok. Drugog dana je padala kiša tako da nisam mogao da plivam. Ipak, nismo odustali od ovog poduhvata, već smo plivanje odložili ili u septembru mesecu ove ili maju mesecu naredne godine, s tim da ću plivati pet ili šest dana jer je plivanje u vodi koja gotovo da ne teče za dva dana fizički neizvodljivo-kaže Uroš za Pirotske vesti.

Oborio lični rekord

Uroš je uspeo da obori lični rekord.
-Dosadašnji rekord mi je bila distanca od 27 kilometara za sedam sati na Ohridu, a sada sam plivao oko 50 kilometara za devet i po sati-kaže Uroš, o čijim podvizima izveštava štampa širom zemlje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker