Sport

Još jedan pirotski fudbalski stručnjak karijeru nastavlja u Kataru. Milan Stavel u Al Šamalu

Doskorašnji dugogodišnji uspešni kondicioni trener Radničkog Milan Stavel svoju karijeru nastavlja u klubu Al Šamal, u Kataru, Dohi, gde je već od ranije na poziciji trenera Marjan Živković, takodje nekadašnji uspešni trener Belih.

-Novi klub se zove Al Shamal. Trenutno su u drugoj ligi sa namerom da se vrate u Super ligu. Uslovi za rad u klupskom centru su kao u Zemunelu, tereni fantastični, imamo salu i teretanu koje možemo koristiti kad god želimo.

Ja sam na poziciji kondicionog trenera a treneri su Marjan Živković i Darko Nović. Imamo igrače iz Jordana, Tunisa, Turske, Omana kao i domaće igrače iz Katara.

Sa Marjanom smo uspešno saradjivali nekoliko godina a sa Darkom smo se sporazumeli u tri reči, a plan priprema koji sam napravio u dogovoru sa njima je prošao kod glavnih menadžera kao i sportskog direktora bez prigovora. Naše je samo da dobro odradimo pripreme, koje su neobično duge – 12 nedelja i sa kojima se prvi put susrećemo u našim karijerama. Zbog toga je ta periodizacija treninga sada veoma bitna-kaže Stavel za Pirotske vesti.

[tps_title][/tps_title]

Radnički – uvek u srcu

-U Radničkom sam proveo divne trenerske godine, saradjivao sa mnogo trenera, igrača i sada kada smo se vratili u I ligu ja sam otišao u nove izazove. Mojim igračima i prijateljima Marku i Jonči želim mnogo uspeha u daljem radu i znam da ćemo jedni drugima nedostajati u radu. Takodje puno emocija me vežu i za Tehničku školu i izvanredan kolektiv ali život ide dalje. Od septembra ću biti uključen i u naučno-istraživački rad u jednoj osnovnoj školi u vezi implementacije školskog sporta u nastavni sistem. To ću raditi na poziv Saše Mitića koji će takodje učestvovati u tom projektu. Ovde su treninzi u večernjim satima tako da imam dosta vremena i za rad u prepodnevnim satima, a i vreme će brže proći. Pozdrav za moju porodicu, prijatelje i sve Piroćance iz prelepe Dohe sa letnjih 50 stepeni-poručuje Stavel.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker