Korona virus

Još devet pozitivnih na COVID19, pokazali današnji rezultati ispitivanja

Epidemiolozi procenjuju da je broj obolelih a nepotvrđenih slučajeva oboljevanja od COVID19 virusa tri puta veći od broja laboratorijski potvrđenih

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pirota, u Pirotskom okrugu registrovano je još devet pozitivnih pacijenata na COVID19 virus, tri u Pirotu, pet u Beloj Palanci i jedan u Babušnici.

Uključujući najnovije podatke, broj laboratorijski potvrđenih slučajeva oboljevanja od korone u Pirotskom okrugu dostigao je 209 osoba, od toga u Pirotu 146, Babušnici 28, Beloj Palanci 33 i Dimitrovgradu svega dva.

Dr Radmila Zec - Zavod za javno zdravlje Pirot
Dr Radmila Zec – Zavod za javno zdravlje Pirot

Procenjuje se da je broj obolelih koji nije laboratorijski potvrđen TRI PUTA veći.

Dve obolele osobe se nalaze u Kliničkom centru Niš i u stabilnom su stanju, dok su ostali oboleli sa lakšom kliničkom slikom. Dve osobe su se oporavile i otpuštene su sa bolničkog lečenja.

APEL EPIDEMIOLOGA!

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA se procenjuje NESIGURNA sa TENDENCOM PRELASKA U NESIGURNU, POD KONTROLOM ZDRAVSTVENE SLUŽBE I UZ STROGU PRIMENU SVIH MERA od strane SVAKOG POJEDINCA SUZBIĆEMO ŠIRENJE EPIDEMIJE NA LOKALNOM NIVOU

APEL GRAĐANIMA: PONAŠAJTE SE KAO DA JE SVAKO OKO VAS POTENCIJALNO ZARAŽEN (zbog postojanja zaraženih bez simptoma ili sa blagom kliničkom slikom)

SAMO SVI ZAJEDNO MOŽEMO SUZBITI EPIDEMIJU!!!! VIRUS CIRKULIŠE U POPULACIJI, PREPORUČUJE SE OTKAZIVANJE VEĆIH SLAVLJA, PROSLAVA I OKUPLJANJA U ZATVORENOM PROSTORU

Serološki brzi test iz krvi na lični zahtev ne treba raditi odmah posle kontakta sa pozitivnom osobom ili obolelim, jer je potrebno 7 do 14 dana da se stvore antitela u organizmu. Ukoliko neko želi test na lični zahtev mora da se konsultuje sa lekarom. Dobiće negativan test što ne znači da nije zaražen.

Tagovi

Slične vesti

Back to top button
Close