Korona virus

Još devet pozitivnih na COVID19, pokazali današnji rezultati ispitivanja

Epidemiolozi procenjuju da je broj obolelih a nepotvrđenih slučajeva oboljevanja od COVID19 virusa tri puta veći od broja laboratorijski potvrđenih

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pirota, u Pirotskom okrugu registrovano je još devet pozitivnih pacijenata na COVID19 virus, tri u Pirotu, pet u Beloj Palanci i jedan u Babušnici.

Uključujući najnovije podatke, broj laboratorijski potvrđenih slučajeva oboljevanja od korone u Pirotskom okrugu dostigao je 209 osoba, od toga u Pirotu 146, Babušnici 28, Beloj Palanci 33 i Dimitrovgradu svega dva.

Dr Radmila Zec - Zavod za javno zdravlje Pirot
Dr Radmila Zec – Zavod za javno zdravlje Pirot

Procenjuje se da je broj obolelih koji nije laboratorijski potvrđen TRI PUTA veći.

Dve obolele osobe se nalaze u Kliničkom centru Niš i u stabilnom su stanju, dok su ostali oboleli sa lakšom kliničkom slikom. Dve osobe su se oporavile i otpuštene su sa bolničkog lečenja.

APEL EPIDEMIOLOGA!

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA se procenjuje NESIGURNA sa TENDENCOM PRELASKA U NESIGURNU, POD KONTROLOM ZDRAVSTVENE SLUŽBE I UZ STROGU PRIMENU SVIH MERA od strane SVAKOG POJEDINCA SUZBIĆEMO ŠIRENJE EPIDEMIJE NA LOKALNOM NIVOU

APEL GRAĐANIMA: PONAŠAJTE SE KAO DA JE SVAKO OKO VAS POTENCIJALNO ZARAŽEN (zbog postojanja zaraženih bez simptoma ili sa blagom kliničkom slikom)

SAMO SVI ZAJEDNO MOŽEMO SUZBITI EPIDEMIJU!!!! VIRUS CIRKULIŠE U POPULACIJI, PREPORUČUJE SE OTKAZIVANJE VEĆIH SLAVLJA, PROSLAVA I OKUPLJANJA U ZATVORENOM PROSTORU

Serološki brzi test iz krvi na lični zahtev ne treba raditi odmah posle kontakta sa pozitivnom osobom ili obolelim, jer je potrebno 7 do 14 dana da se stvore antitela u organizmu. Ukoliko neko želi test na lični zahtev mora da se konsultuje sa lekarom. Dobiće negativan test što ne znači da nije zaražen.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker