Korona virus

Još 66 pozitivnih na covid19, preminula tri bolesnika u Opštoj bolnici Pirot

Na današnji dan registrovano je ukupno 66 POZITIVNIH  novoobolelih laboratorijski potvrđenih  lica sa područja okruga (Pirot 47, Dimitrovgrad 5,  Bela Palanka 9 i  Babušnica 5) i preminulo je tri bolesnika  u OB Pirot, saopštio je danas Zavod za javno zdravlje Pirot.

Danas je poslat 61 uzorak brisa na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu. Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testom do danas laboratorijski je  potvrđeno 2260 osoba: u Pirotu 1350, Babušnici 265 , Beloj Palanci 379, Dimitrovgradu 266. Od početka epidemije do danas registrovano je 70 umrlih  lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 16.12.2020. preminulo je 39 lica u Opštoj bolnici Pirot.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. Svakog dana povećava se broj zaraženih zapošljenih u zdravstvu.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 151 lice a ukinuta za 143 (potvrđeni i kontakti).

Juče, 15.12.2020., u COVID ambulanti Pirot obavljeno je 469 pregleda od kojih je 130 prvih i 339 kontrolnih. (28% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda).

U Opštoj bolnici Pirot leči se 91 bolesnik (61 iz Pirota, 7 iz Dimitrograda, 10 iz Babušnice, 13 iz Bele Palanke).

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa daljom tendencom pogoršanja.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE IZUZETNO VISOK!!!

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker