Korona virus

Još 26 novoobolelih od korone, jedno lice preminulo. Povećava se broj zaraženih zdravstvenih radnika

Na današnji dan registrovano je ukupno 26 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica sa područja okruga (Pirot 21, Dimitrovgrad 0, Bela Palanka 4 i Babušnica 1, jedno preminulo lice u Opštoj bolnici Pirot.
Danas su poslata 63 uzorka brisa na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu.
Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 2686 osoba: u Pirotu 1658, Babušnici 300 , Beloj Palanci 440, Dimitrovgradu 288. Od početka epidemije do danas registrovano je 95 umrlih lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 25.12.2020. preminula su 64 lica u Opštoj bolnici Pirot.
PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. Svakog dana povećava se broj zaraženih zapošljenih u zdravstvu.
Sva lica potvrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 92 lica a ukinuta za 74 (potvrđeni i kontakti).

Juče, 25.12.2020. u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljena su 372 pregleda od kojih su 73 prvi i 299 kontrolni. (20% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leče se 92 bolesnika (65 iz Pirota, 9 iz Dimitrovgrada, 8 iz Babušnice, 10 iz Bele Palanke).
Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.
INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE JOŠ UVEK VISOK!!! POSTEPENO SE SMANJUJE BROJ OBOLELIH
SAMO ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker