Gradska hronika

Job info centar Pirot izuzetna podrška mladima u zapošljavanju i planiranju karijere

Svojim nastankom na projektu “Znanjem do posla” Job info centar u Pirotu napravio je celokupan paket za mlade kao podrška u zapošljavanju. Tu su izdvojene dve aktivnosti za ljude od 15 do 35 godina – Obuka na radnom mestu i karijerno savetovanje i vođenje. Job info centar na raspolaganju je i starijim osobama od 35 godina kaže karijerni savetnik, Marko Cenić.

Trenutno se realizuju obuke na radnom mestu, kaže Cenić, koje se odvijaju u Pirotu, Nišu i Gadžinom Hanu. Trenutno su otvorena dva javna poziva za pomoćnog radnika CNC operatera i zavarivača. Ove obuke će se realizovati u Gadžinom Hanu. U Pirotu su trenutno obuke za tri razičita zanimanja. U Toku su pregovori za još nekim firmama za obuke na radnom mestu u sklopu jednog novog projekta. Cenić je istakao da je potpisan ugovor sa opštinom Dimitrovgrad za realizaciju projekta “Naša zemlja” u okviru kojeg će desetoro mladih biti obučeno za odgovarajuće poljoprivredne poslove.

Od septembra nastavlja se sa karijernim savetovanjem i vođenjem u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Pirota i Niša, a uspostavljena je i odlična saradnja sa Univerzitetom u Nišu i Kancelarijama za mlade u Pirotskom okrugu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker