Ostale vesti

JKP Regionalna deponija:Dobit 6,9 miliona!

JKP Regionalna deponija u Pirotu, na čijem je čelu Nebojša Ivanov, u prvih devet meseci, umesto planiranih 5 miliona,  ostvarilo je dobit od 6,9 miliona dinara, što je odličan rezultat. U istom periodu,  deponovano je 22.394 tona otpada sa područja celog okruga.

Ovakav izveštaj o poslovanju prihvatio je Nadzorni odbor sa  predsednikom Zoranom Krstićem .  Shodno  tome , prave se planovi za naredu godinu, koja će , kako kaže direktor Ivanov,doneti mnoge novitete.

-Pirot je na ekološkoj mapi Srbije čist grad iako se deponija nalazi na svega 5 kilometara od centra grada.  Zahvaljujući ovakvom radu, nalazimo se na spisku IPA fondova, sa kojim ćemo početkom naredne godine potpisati ugovore o projektima suve i morkre separacije i selektiranja otpada. Zajedno sa Užicem, Pančevom i  Sremskom Mitrovicom dobićemo 7,2 miliona evra za realizaciju pomenutih projekata-konstatovao je Ivanov.

Sa ekološkog stanovišta deponija nema nikakav loš uticaj na životnu sredinu. Prema rečima  Nenada Đorđevića, koji prati sve parametre u vezi sa eventualnim zagađenjem zemljišta, vode i vazduha, merenja su konstantna i do sada nije bilo nikakvih problema, odnosno sve analize pokazuju da su pomenuti parametri u propisanim granicama  . Analize su radile i nezavisne institucije i svi rezultati su transparentni.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker