Gradska hronika

Jerma se izlila kod Sukovskog manastira

Nakon obilnih padavina i naglog porasta vodostaja večeras je došlo do izlivanja reke Jerme kod Sukovskog manastira, izjavio je Pirotskim vestima Sreten Savov iz Opštinskog štaba za vanredne situacije, koji je sa kolegama iz Štaba celog dana na terenu i obilazi kritične tačke gde bi moglo da dođe do izlivanja.

Kej 2703152Došlo je do izlivanja reke Jerme koja je “krenula” ka konaku Sukovskog manastira tako da smo već na terenu i ubrzo će uz pomoć mehanizacije početi da se pravi nasip kako bi se sprečilo da voda dođe do manastira. Danas smo obišli sva kritična mesta gde je proteklih godina bilo problema i imali smo i intervenciju na Kosturskoj reci, gde je na kratko došlo do izlivanja vode na starom putu za Gnjilan zbog ranijih intervencija koje je imao izvođač radova “Aktor” koji gradi Koridor 10. Nakon naše intervencije “Aktor” je reagovao i oslobodio korito Kosturske reke tako da više nema problema. Takođe, naložili smo “Aktoru” da vodi računa i u slučaju da na bilo kom vodotoku koji se nalazi na lokacijama na kojima oni rade, hitno uz pomoć mašina reaguje kako bi se izbegli problemi sa plavljenjem-kaže Savov.

2703153Izlila se i Nišava iz korita kod Golemog mosta sa Pazarske strane, u potezu od oko 300 metara, a izlivanja ima i kod Bele Palanke gde su takođe poplavljene obradive površine.

Najnovija vest:Jerma opala za 20 centimetara

Kako je Pirotskim vestima kazao Sreten Savov, Jerma je na svu sreću za kratko vreme opala za čak 20 centimetara tako da nema nikakve opasnosti, ali će za svaki slučaj kod Sukova biti postavljeni bedemi uz pomoć mehanizacije kako bi se u slučaju nastavka padavine sprečili bilo kakvi problemi.

 

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de