Lokalna samouprava

Jednoglasno izabrana nova Gradska izborna komisija u stalnom sastavu

Danas je održana prva ovogodišnja sednica Skupštine grada Pirota na kojoj su odbornici jednoglasno izabrali nov saziv Gradske izborne komisije, što je bila i jedina tačka dnevnog reda. Naime, 8. februara 2022. godine na snagu su stupili Zakon o izboru narodnih poslanika, Zakon o izboru predsednika Republike Srbije i Zakon o lokalnim izborima. U skalu sa tim skupštine gradova i opština su u obavezi da u roku od sedam dana formiraju nove lokalne izborne komiisije u stalnom sastavu, što je danas u Pirotu i učinjeno.

Predsednica Skupštine grada Pirota, dr Milena Dimitrijević, kaže da nova Gradska izborna komisija u odnosu na prethodnu ima 14 članova, a bilo ih je 18. Sve odborničke grupe u Skupštini grada, ukupno 6, predložile su svoje članove i predlozi su jednoglasno usvojeni.

“Što se broja članova tiče to je rađeno prema odredbama novog Zakona, tako da sve odborničke grupe su predložile članstvo srazmerno broju svojih odbornika. Najviše članova je iz liste “Aleksandar Vučić – za našu decu” 6 članova, zatim Odbornička grupa “Najbolje za Pirot” 3 člana, Odbornička grupa SPS-a 2, Pokret za Kraljevinu Srbije, Rođeni za Pirot i Srpska desnica po jednog člana”- rekla je dr Dimitrijević.

Predsednik Gradske Izborne komisije je i dalje Jovan Milenković, a njegov zamenik je Darko Pešić. Ostali članovi i njihovi zamenici su:

  1. Miloš Jenačković-član – Zorana Nikolić zamenica.
  2. Dragan Ćirić-član, Anđela Icić zamenica.
  3. Violeta Minić-član, Slađana Dimitrijević zamenica.
  4. Vladislav Aleksov-član, Milorad Rančić zamenik.
  5. Čedomir Stefanov-član, Ljubiša Đorđević zamenik.

Sekretar Gradske izborne komisije je Irena Kostić, a njena zamenica Vanja Đorđević.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker