Lokalna samouprava

Jedno odeljenje prvaka manje u Pirotu

U prvi razred jutros je u pirotskim školama krenulo 435 prvaka, što je 34 prvaka manje u odnosu na prošlu godinu. U Srbiji je u prvi razred krenuli oko 68.000 prvaka. Za razliku od ostalih gradova u Srbiji, gde veliki broj škola početak nove školske godine dočekuje sa blokiranim računima, u Pirotu tih problema nema, kazao je predsednik opštine Pirot Vladan Vasić prilikom obilaska jednog odeljenja prvaka u OŠ “Vuk Karadžić” u Pirotu, Vasić je dodao i da su pirotske škole u veoma dobrom stanju, kao i da danas počinje sa radom nova škola u selu Staničenje, a renoviran je i dobar broj školskih objekata u gradu i selima.

skola vuk karadzic_2

Vasić je čestitao svim mališanima početak nove školske godine i dodao da je opština Pirot mnogo toga učinila da, kao i svake godine, prvaci imaju što bolje uslove za rad i usvajanje prvih dragocenih znanja.

-Sve matične škole su renovirane, a renoviraju se i seoske škole. U renoviranje škole u Gnjilanu uložićemo 100.000 evra i to će biti moderna škola i jedna od najlepših škola u prigradskim naseljima. Potpuno nova škola je izgrađena i u Poljskoj Ržani, u Petrovcu, danas je otvorena i škola u Staničenju, tako da se zaista trudimo da nam deca rade u što boljim uslovima-kazao je Vasić.

skola vuk karadzic_1

Vasić je jutro povodom početka nove školske godine, zajedno sa svojim saradnicima, pomoćnicom predsednika opštine Milicom Golubović, većnikom Aleksandrom Ćirićem i načelnikom Odeljenja za vanprivredu Savom Kostićem, prvacima u OŠ “Vuk Karadžić” podelio prigodne poklone.

skola vuk karadzic_3

Direktor škole Tugomir Cvetković, prilikom prozivke prvaka i njihovog upoznavanja sa učiteljicama, čestitao je prvacima i poželeo puno uspeha u rade.

-Posebno mi je drago što ste vi jubilarna generacija jer u ovoj godini naša škola obeležava veliki jubilej-200 godina rada-kazao je direktor Cvetković.

skola vuk karadzic_4

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker