Sport

Jedinstvo uspešnije u komšijskom derbiju sa Balkanskim

Fudbal – Zona “Istok” 20/21

Kolo: 29.

Pirot: Pomoćni teren gradskog stadiona,  30. maj 17 časova 30 minuta.

Jedinstvo – Balkanski 3:1 (1:1)

Jedinstvo: Bojan Đorđević, Predrag Petković, Miloš Milojević, Mladen Cvetković, Predrag Mitić, Darko Bošković, Miloš Kostić, Bojan Kostić, Jovan Đorđević, Miloš Vacić(Milan Mišić), Željko Milošević.

U komšijskom derbiju između Jedinstva i Balkanskog ljubitelji fudbala uživali su u veoma kvalitetnoj igri obe ekipe i postignutim golovima. U ravnopravnoj igri Jedinstvo je imalo više sreće, bilo koncentrisanije u pravim trenucima, i zasluženo savladalo protivnika.

Trener Jedinstva, Saša Mitić, čestitao je igračima obeju ekipa na korektnoj i pravoj sportskoj borbi. On smatra da je njegov tim zasluženo pobedio, ali da i nerešen rezultat ne bi bio nepravedan.

“Balkanski je jadna od najboljih ekipa u Zoni i mislim da i nerešen rezultat ne bi bio nepravedan. Uspeli smo da pogotkom Miloša Vacića, već u 6. minutu, bolje otvorimo igru i podignemo samopouzdanje, s obzirom na veliki respekt prema protivniku. Gosti su izjednačili veoma lepim pogotkom i nerešenim rezultatom otišlo se na odmor. U drugom poluvremenu smo više atakovali na gol rivala, promenili smo formaciju i napadali sa dva špica. To je urodilo plodom, iskoristili smo svoje šanse i postigli još dva pogotka, u 77. minutu u listu strelaca upisao se Željko Milošević, a samo 6 minuta kasnije konačan rezultat postavio je J. Đorđević. Balkanski je imao veoma zrele prilike za gol, ali na našu sreću njihovi strelci su zatajili. Verovatno se i umor odrazio na njihovu igru, jer su igrali za Kup, a i bez dva najbolja prvotimca. Sve u svemu zaslužena i značajna pobeda Jedinstva koja obezbeđuje opstanak u ovom rangu takmičenja”- izjavio je Mitić.

Fudbaleri Senjaka službenim rezultatom 3:0 dobili su utakmicu protiv Branika, s obzirom da gosti nisu doputovali. Tanasko Rajić je kao gost ubedljivo, sa 4:0, savladao Polom iz Leskova.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker