Lokalna samouprava

Javni poziv za regresiranje reproduktivnog materijala u govedarstvu

Gradska uprava grada Pirota raspisala je javni poziv za regresiranje reproduktivnog materijala u govedarstvu (veštačko osemenjavanje krava i junica) za 2022. godinu. Poziv je upućen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa prebivalištem na teritoriji grada Pirota. Za realizaciju javnog poziva predviđeno je 3.000.000 dinara. Regresiraju se troškovi za reproduktivni materijal u govedarstvu u iznosu od 2.000 dinara po grlu za prvu oplodnju. Javni poziv je otvoren od 1. novembra i traje do utroška sredstava. Za sva osemenjavanja izvršena u periodu od 01.11.2021. do 31.10.2022. podnosi se jedan zahtev u periodu od 01. do 10. novembra.

Pravo korišćenja sredstava imaju poljoprivrednici sa aktivnim statusom poljoprivrednog gazdinstva, prebivalištem na teritoriji grada Pirota i da su grla za koja se podnosi zahtev u vlasništvu podnosioca, odnosno nosioca gazdinstva ili člana poljoprivrednog gazdinstva.

Obrazac za regresiranje reproduktivnog materijala u govedarstvu se preuzima na šalteru za informacije u Uslužnom centru Gradske uprave i dostavlja se lično u navedenom terminu. Detaljnije informacije o javnom pozivu dostupne su putem sajta grada Pirota www.pirot.rs kao i u kancelaraijama br. 41 i br 15. i putem telefona 010 305-541 i 305-515.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker