Gradska hronikaIT

Javni poziv za realizaciju napredne IT obuke – „Uspostavljanje IT trening centra u Pirotu“

Projekat „Uspostavljanje IT trening centra u Pirotu“ realizuje se kroz javno – privatno partnerstvo između Grada Pirota, ZIP centra za mlade-biznis inkubatora d.o.o. Pirot, Udruženja građana „Osveženje“, privatnog partnera kompanije ”Resolutesa” i Programa Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. U okviru programskog dela predviđene su obuke za rad u IT industriji.

Obuke podrazumevaju obuku na radnom mestu u okviru kompanije „Resolutesa” odosno realizaciju aktivnosti po unapred pripremljenom planu i programu uz mentorsku podršku iz kompanije i realizovanje obuke na random mestu u realnim uslovima i na realnim zadacima. Teme koje će posebno biti obrađene na obuci su: 1. Osnove Javascript, 2. Osnove MS SQL, 3. Osnove web tehnologija , 4. Kako napraviti web stranicu (osnovni), 5. IT u poslovanju razvoj životnog ciklusa Sistema, 6. Uloge u IT.

Cilj  obuke je da nakon treninga polaznici steknu osnovna znanja i veštine za samostalni rad ili rad uz mentora i dobiju prilike da rade za uspešne IT kompanije u okviru navedene oblasti.  Početak obuka planiran je  u novembru, nakon odabira potencijalnih polaznika. Trajanje obuke je dva meseca, od kojih je jedan mesec teorijska obuka sa mesečnim fondom od osam časova (dva časa nedeljno), a jedan mesec kroz praktični rad u kompaniji. Nastava će se održavati u skladu sa kalendarom predavača i polaznika.

Za ovu obuku mogu se javiti nezaposleni kandidati i kandidatkinje iz Pirota i okoline, koji poseduju osnovno znanje engleskog jezika, osnovno znanje rada na računaru i interesovanje za rad u IT sektoru. Obuka je za sve polaznike besplatna.

Potencijalni kandidati i kandidatkinje mogu konkurisati putem elektronske pošte na mail [email protected] gde će uz prijavu priložiti svoj CV i motivaciono pismo. Takođe, kandidati mogu konkurisati i neposredno u JOB INFO CENTRU na adresi Pirot, Bogojavljanska br.3. Ukoliko je kandidatima potrebna asistencija u izradi radne biografije i izradi motivacionog pisma istu mogu dobiti od strane karijernih savetnika u Job info centru bez ikakve naknade.

Rok za podnošenje prijava je do 21.10.2022.godine. Sve informacije o projektu i ovom javnom pozivu mogu se dobiti u JOB INFO CENTRU, telefon 010 501820, ul. Bogojavljenska br.3

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker