Lokalna samouprava

Javni poziv za dodelu najviših priznanja opštine Pirot

Opština Pirot raspisala je javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu najvišeg javnog priznanja Opštine Pirot za 2015. godinu.      

 

 

 

J A V N I P O Z I V

za dostavljanje predloga za dodelu najvišeg javnog priznanja Opštine Pirot
za 2015. godinu

– Zvanje ”Počasni građanin Opštine Pirot”
– Zvanje ”Zaslužni građanin Opštine Pirot”
– Nagrade ”28. decembar”
– Posebna priznanja

Zvanje ”Počasni građanin Opštine Pirot” dodeljuje se za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, kao i za izuzetna dostignuća i dela koja doprinose razvoju i afirmaciji Opštine Pirot. Ovo zvanje može se dodeliti državljaninu Srbije i državljanima drugih zemalja.
Zvanje ”Zaslužni građanin Opštine Pirot” dodeljuje se pojedincima koji su rođeni ili žive na teritoriji Opštine Pirot, za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, unapređivanje međunarodne saradnje, kao i dostignuća i dela čiji su efekti za razvoj, status i afirmaciju Opštine Pirot evidentni kroz duži vremenski period. Ovo zvanje može se dodeliti i posthumno.
Inicijativu za proglašenje ”Počasnog građanina Opštine Pirot” i ”’Zaslužnog građanina Opštine Pirot” mogu pokrenuti sva fizička lica i pravna lica.

Nagrada ”28. decembar” dodeljuje se za izuzetna dostignuća u privredi, zdravstvu, informisanju, poljoprivredi, maloj privredi, pronalazaštvu, sportu, obrazovanju, kulturi i drugim oblastima, pravnim licima i pojedincima.

Posebna priznanja dodeljuju se povodom značajnih jubileja, završetka akcija od posebnog interesa za opštinu, za doprinos u akcijama humanitarnog karaktera, preduzećima, institucijama, ustanovama, mesnim zajednicama i pojedincima.

Predlozi se upuđuju u pisanoj formi uz sveobuhvatno obrazloženje i obavezno naglašavanje za koju se nagradu predlažu, Komisiji za dodelu opštinskih priznanja i nagrada najkasnije do 09.12. 2015. godine, na adresu:

Opština Pirot-Komisija za dodelu opštinskih priznanja i nagrada,
18300 Pirot, Srpskih Vladara 82.

Neblagovremeni i nepotpuni predlozi se neće razmatrati.
Za bliže informacije o Javnom pozivu i kriterijumima za dodelu priznanja obratiti se Marjanu Markoviću na telefon 305-552.

Komisija za dodelu
opštinskih priznanja i nagrada

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker