Srbija

Javni poziv za četvoromesečno onlajn učenje programiranja za učenike

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Fondacijom Petlja organizuje rasPETLJAvanje – četvoromesečni onlajn program podrške učenju programiranja za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola uzrasta od 11 do 18 godina. Program je koncipiran tako da se  programiranje uči kroz rešavanje algoritamskih zadataka. potpuno je besplatan. Program je besplatan a broj polaznika nije ograničen. Program rasPETLJAvanja organizuje Fondacija Petlja u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, uz podršku Vlade Srbije.

U toku rasPETLJAvanja, polaznici će učestvovati u onlajn predavanjima i rešavati zadatke  između predavanja uz podrška mentora sa iskustvom u programiranju Pripremljena su dva plana rada, jedan, namenjen početnicima i drugi koji obuhvata uvod u naprednije teme.

Polaznici mogu  da biraju plan koji odgovara njihovom predznanju, a u izboru će im pomoći samoevaluacioni test.RasPETLJAvanje će  trajati od 11. januara do početka maja 2023. godine. Planirano je da se predavanja održavaju vikendom, a raspored aktivnosti objavljen prijavljenim polaznicama i polaznicima.

Prijavljivanje je  putem formulara koji se nalazi na linku: https://forms.office.com/r/TZnU98p6bB.

Svi koji su se prijavili do 10. januara 2023. u 12 sati biće uključeni u program od početka, a zainteresovani mogu da se pridruže rasPETLJAvanju i kasnije tokom trajanja programa.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker