Lokalna samouprava

Jašarević:Sve je urađeno u Romskom naselju

Vlada Jašarević, predsednik Mesne zajednice Rasadnik u Romskom naselju, povodom asfaltiranja dečjeg igrališta u ovom naselju kazao je da se na ovaj dan čekalo čitavnih 50 godina i istakao da je igralište izgrađeno onako kako je gradonačelnik Vladan Vasić i obećao meštanima pa tako sada, po njegovim rečima, u Romskom naselju gotovo sve urađeno od važnih objekata i asfaltirane sve ulice.

-Ovo je veliko zadovoljstvo i velika sreća za ove mlade ljude. Pedeset godina čekamo igralište, uvek su nas lagali, još kad sam ja bio 13-14 godina, ali evo sada ovaj gradonačelnik je romska duša, asfaltirao je sve ulice, sa nama Romima se sdušio, ja sam srećan iako sam penzioner, neka završavaju parkove, sve je urađeno u Romskom naselju i to je zadovoljstvo za više od 3.000 meštana Romskog naselja-kaže Jašarević.

igraliste romsko naselje

Gradilište je danas obišao i gradonačelnik Vladan Vasić.

-Više puta sam rekao da smo velike gradske probleme rešili, polako se okrećemo malim problemima i malim ljudima, a za njih velikim stvarima. Asfaltiramo ovo igralište kao što smo obećali, radimo trotoare i rasvetu, dosta ulažemo u ovo naselje i u narednom periodu ćemo to isto raditi, asfalt do svake kuće i sve probleme ćemo rešavati-kazao je Vasić.

Direktor Direkcije za izgradnju kazao je da se trenutno radi na dve lokacije u gradu.

-U naselju Novi Zavoj smo asfaltirali igralište i prostor ispred Mesne zajednice i pripremili smo tri sokaka za asfaltiranje. Trenutno se nalazimo u Grobljanskoj ulici i meštanima ovog naselja smo obećali izgradnju sportskog igrališta, terena za mali fudbal i rukomet, vrši se priprema i ovog trenutka kreće i asfaltiranje. Meštani su presrećni, sutra nas očekuje obeležavanje samog terena, da deci damo loptu da mogu da uživaju u igri-kazao je direktor K0stić i dodao da se sprema i izgradnja nove javne rasvete od restorana Konak do reke Rogoz, vrednost radova je četiri miliona i u toku je sprovođenje javne nabavke za uređenja trotoara od raskrsnice Čerga do Novog pazarskog groblja. Vrednost tih radova je 16 miliona dinara i to će tokom leta biti završeno. Trotoari se uređuju jer je ovo veoma frekventna saobraćajnica, naročito za vreme vašara, tako da ćemo njenim uređenjem i izgradnjom trotoara dobiti modernu i bezbednu saobraćajnicu-kazao je Kostić.

novi zavoj radovi_1 novi zavoj radovi_2

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker