Lokalna samouprava

Japanci nastavljaju da pomažu srpsko školstvo

Vlada Japana danas je u Beogradu u zgradi Vlade Republike Srbije uručila donacije u iznosu od preko 850.000 evra namenjenih srpskom školstvu i zdravstvu.

Japan 1_resized

Ugovori o donacijama potpisani su danas a ceremoniji potpisivanja, osim predstavnika ambasadr Japana u Srbiji i ministra prosvete Tomislava Jovanovića prisustvovali su i predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić i direktor OŠ “8. septembar” Ljubiša Ćirić, s obzirom da je upravo ova škola dobitnik jedne od donacija koja će biti iskorišćena za poboljšanje energetske efikasnosti zgrade matične škole u Pirotu kroz zamenu dotrajale stolarije, ali i za renoviranje fasade škole.

Za rekonstrukciju četiri osnovne škole, na ime podrške unapređenju uslova obrazovanja u Lešnici, Babušnici, Pirotu i Surdulici biće donirano ukupno 359,262 evra, od čega na pirotsku školu se odnosi 92.964 evra.

A.Ć.

foto-saoštenje opštine Pirot

 

 

Slične vesti

7 Comments

  1. Ova situacija pokazuje da lokalna samouprava radi svoj posao i da brine o nasoj deci u skolama.Nece nama Vucic Aleksandar nista iz Beograda doneti u Pirot,vec ce to uraditi i vec je uradio Vasic Vladan.Jos kad bi samo mi gradjani Pirota to mogli da shvatimo…

  2. Ursovci, ajd smirite se malo, postajete dosadni. Pa vi svaku vest koristite kao propagandu, i ovo lepo vreme je po vama zasluga V.V.-a. Ne glasam odavno, pa me baš briga ko je na vlasti ali od pre par dana vas kao da je uhvatila kolektivna paranoja. Hvalite sami sebe i objašnjavate nam kako je nama ustvari lepo, samo mi to ne shvatamo.

  3. Ma nije Srki, nego medju ljudima koji koriste net Urs ima mnogo vecu podrsku od onih. A medju ljudima koji nemaju komp, mobilni, satelitsku, oni imaju vecu podrsku. Tako ti je to.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker