Lokalna samouprava

Jagnjijada u Krupcu – praznik za sladokusce i gurmane

U subotu, 13. maja, u selu Krupac biće održana tradicionalna manifestacija Jagnjijada, na kojoj će se veliki broj ekipa nadmetati u pečenju jagnjetine na ražnju, u vurnji i drugim “disciplinama”. Ove godine će se manifestacija održati pored reke Nišave, pored igrališta, gde je uređen teren kako bi se stvorilo više prostora za kvalitetno organizovanje ove veoma posećene manifestacije, kazao je predsednik MZ Krupac Saša Zlatković.

Takmičenja počinju u 10 sati, a osim najukusnije staroplaninske jagnjetine, posetioci će moći da uživaju i u kvalitetnom kulturno umetničkom programu, ali i u brojnim proizvodima domaće radinosti koji će biti izloženi i prodavani u okviru manifestacije.

Organizatori su Turistička organizacija Pirot, Mesna Zajednica Krupac, Udruženja žena “Klok”, Udruženja “Vidlič”, a pokrovitelj je Grad Pirot.

Milan Petrović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za rad mesnih zajednica kazao je da grad svake godine podržava veliki broj manifestacija u selima i mesnim zajednicama, koje imaju turistički karakter. Organizaciju manifestaciju logistički pomažu i gradska javna preduzeća poput “Komunalca”, “Vodovoda i kanalizacije” i druga javna preduzeća.

Evo i atmosfere sa prošlogodišnje manifestacije:

http://www.pirotskevesti.rs/zivot-drustvo/jagnjijada-u-krupcufoto-galerija/

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker