Lokalna samouprava

Jagnjijada u Krupcu: Ekipi “Kod kuma” pobednički pehar

Na Jagnjijadi u pirotskom selu Krupac, tradicionalnoj gastronomskoj manifestaciji, prvo mesto u pripremi pirotske jagnjetine dobila je ekipa Kod kuma, drugo mesto dobila je ekipa Poljoprivrednog gazdinstva Zlatković a treće mesto dobila je ekipa Nebeske vidre.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da je ova manifestacija veoma važna, ne samo za Krupac, već i za Pirot i Srbiju.

-Posle pirotskog kačkavalja i peglane kobasice mislim da bi pirotsko jagnje trebalo da bude sledeći specijalitet koga ćemo zaštititi. Želim da kažem da je Krupac, u podnožju Stare planine, značajan turistički potencijal i ova i druge manifestacije će pomoći da se podigne i lokalna ekonomija na malo veći nivo-kazao je Colić.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da do kraja godine nas očekuju manifestacije koje veličaju ovdašnju izuzetnu trpezu i u Temskoj, Dojkincima i drugim mestima.

-Razmišljamo o zaštiti staroplaninske jagnjetine, ljudi rado dolaze iz inostranstva i regiona, vole lokalne specijalitete, a 1. jula, u sredu, počinjemo nacionalnu kampanju “Letujmo u Srbiji”, tema je gastro tura, počinjemo iz Pirota i to će biti još jedna prilika da se prezentuje naša trpeza-kazao je Zlatkov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker