Gradska hronika

Jagnjijada i na Beogradskom manifestu

Turistička organizacija Pirot prezentovaće domaćoj javnosti na prvom Beogradskom manifestu sve manifestacije koje su organizuju u Pirotu a koje iz godine u godinu privlače sve veći broj turista i posetilaca.

Kako je Pirotskim vestima kazao direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov, na ovom prvo festivalu na kome će se predstaviti sve manifestacije koje vrede u Srbiji, a koji se održava na Kalemegdanu od 22. do 24. maja, Pirot će predstaviti Jagnjijadu, Sajam peglane kobasice i Sajam staroplaninskih jela, tri ubedljivo najmasovnije turističke manifestacije u našem gradu.

-Na Beogradskom manifestu biće prezentovano praktično sve što vredi u našoj zemlji kada je reč o manifestacijama. Osim već odlično posećenih Sajma pirotske peglane kobasice i Sajma staroplaninskih jela, prezentovaćemo i Jagnjijadu, koja je, uprkos činjenici da se ove godine po prvi put organizuje, naišla na odlične reakcije i bila odlično posećena. Narednih godina radićemo na tome da ova manifestacija koja očigledno ima ogroman potencijal, bude još bolje organizovana, verovatno će biti druga lokacija u Krupcu izabrana, ili pored Nišave, ili kod škole, a svi izlagači će morati i da ispeku veći broj jagnjića, pošto ove godine jagnjetine nije bilo dovoljno s obzirom na neočekivano veliku posećenost. Takođe, skoncentrisaćemo se na takmičenje u spremanju jagnjetine u vurnji i pod sačem, s obzirom da su to načini pripreme jagnjetine koji su ipak karakteristični za naš kraj-kaže Zlatkov.

beogradski manifest

On dodaje da će se narednih godina veća pažnja posvećivati i proizvođačima jedinstvenog specijaliteta stelje, jedne vrste sušene ovčetine, a proizvođači ovog specijaliteta, koji je sve više u našem kraju, takođe će dobiti više prostora na narednim Jagnjijadama u Krupcu.

Pogledajte atmosferu sa ovogodišnje Jagnjiade.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker