KulturaPirotsko kulturno leto

Jack Dimich u Pirotu očarao publiku svojim izvođenjem monodrame “Oj živote” Josipa Pejakovića

Najpoznatiji srpski glumac u Holivudu Željko – Jack Dimich, oduševio je večeras pirotsku publiku na prostoru Male scene svojom brilijantnom izvedbom monodrame “Oj živote”, po tekstu Josipa Pejakovića.

Jack Dimich

Jack je trenutno angažovan na nekoliko veoma važnih projekata u Srbiji, živi na relaciji Beograd-Njujork a ono što ga trenutno posebno ispunjava u profesionalnom smislu jeste uloga u filmu Lordana Zafranovića “Zlatni rez 42”, za koga Jack kaže da predstavlja najznačaniji filmski projekat na ovim prostorima u poslednjih 30 godina.

-Predstava je o jednom čoveku iz naroda koji je otišao na dobrovoljno odsluženje zatvorske kazne umesto brata koji je ubio čoveka. Mislim da je to sudbina svakog čoveka iz naroda koji se žrtvovao za nešto, u ovom slučaju za brata. Ja mogu da se poistovetim time zato što pripadam narodu koji se žrtvuje već vekovima, tako da uvek to emotivno doživljavam-kaže Dimić.

Ovom monodramom Dimić je već gostovao širom SAD-a, Bostonu, Vašingtonu, Los Anđelosu, Filadelfiji, kao i u Beogradu i Novom Sadu, kada je reč o našoj zemlji.

Monodrama “Oj živote” održana je u okviru Pirotskog kulturnog leta, organizator je Dom kulture Pirot.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker