Gradska hronika

Jabučilo ostao bez glave! Vandali oskrnavili zaštitni znak parka pored Tvrđave

Vandali su oskrnavili zaštitni znak parka pored Tvrđave na Kaleu – umetničku instalaciju – rad čuvenog umetnika iz SAD, poreklom iz našeg kraja, iz sela Vlasi, Zorana Mojsilova.

Naime, vandali su se popeli na tri metra visoku skulpturu i sa glave Jabučila skinuli kamene ploče. Osim visine i činjenice da je ova umetnička instalacija odnedavno osvetljena jakom rasvetom, vandale nije sprečilo ni to što su kamene ploče praktično uvezane gvožđem.

Šteta ipak nije nenadoknadiva, Zoran Mojsilov će Jabučila verovatno prilikom svog prvog dolaska u Pirot popraviti, ali je ipak neverovatno kakvom su negativnom energijom “naelektrisani” mnogi naši sugrađani kojima ništa nije sveto.

U Turističkoj organizaciji Pirot Pirotskim vestima je rečeno da će već sutra biti podnete prijave protiv NN izvršilaca.

-Podnosimo krivične prijave i za sve znakove signalzacije, sve stolove i klupe, info panoe, putokaze i drveni mobilijar, klupe, znakove, table, cerade koje godinama uništavaju vandali. Samo oštre kazne i kazne za počinitelje, ali i roditelje zbog izostavljenog obrazovanja. Jednostavno, neko mora biti kažnjen za sve što je učinieno do sada, na štetu grada, organizacija i pojedinaca. Ovo vodi u totalnu destrukciju društva-rečeno je Pirotskim vestima u TOP.

fotografija Dejan Denković

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker