Gradska hronika

Izvoz Tigar tajersa 139,9 miliona evra

Po najnovijim podacima Ministarstvo finansija, koje je objavilo listu  15 najvećih izvoznika,  kompanija Tigar tajers iz Pirota u prvih sedam meseci izvezla je robu u vrednosti od čak 139.9 miliona evra i nalazi se na trećem mestu liste 15 najvećih izvoznika u zemlji.Najveći izvoznik u zemlji i dalje je kompanija FIAT koja je ostvarila izvoz od 921,6 miliona evra, dok je na drugom mestu Naftna industrija Srbije sa izvozom vrednim 214,5 miliona evra.

Treća po vrednosti izvoza je kompanija Tigar tajers, koja je u vlasništvu francuskog i svetskog gumarskog giganta Mišelina. Dalje na listi slede HIP Petrohemija iz Pančeva sa izvozom od 109,9 miliona evra, Gorenje Srbija sa izvozom od 106,3 miliona evra, Železara Smederevo sa 91,8 miliona evra i Tetrapak iz Beograda sa izvozom od 90,7 miliona evra.

Osmi na listi je Hemofarm iz Vršca sa izvozom od 84,1 miliona evra, deveta je Jura korporacija iz Rače sa 71,3 miliona, te Tarket iz Bačke Palanke sa 70 miliona i Bol pekidžing sa 68 miliona evra.

Slede Sirmijum stil iz Sremske Mitrovice sa 62,3 miliona evra, RTB Invest iz Bora sa izvozom od 61,7 miliona, Impol Seval iz Sevojna sa 57,8 miliona i Leoni iz Prokuplja, čiji je izvoz u prvih sedam meseci ove godine bio 52,1 miliona evra.

foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker