Gradska hronika

Izveštaji o radu republičkih inspekcija

Sumirajući rad inspekcija Pirotskog upravnog okruga tokom prvog kvartala ove godine, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić kazala je da su u prvim mesecima ove godine veterinarski inspektori, a zbog pojave afričke kuge kod divljih svinja i zbog činjenice da se ova izuzetno zarazna bolest pojavi i kod domaćih svinja, imali mnogo posla na poslovima prevencije širenja ove zarazne bolesti.

-U preko 200 domaćinstava u kojima su se čuvale domaće svinje popisane su svinje, uzorkovana krv na analizu, slanje na klanicu ili eutanacija, izvršena je i komisijska procena štete i dezinfekcija domaćinstava. Ukupno je na klanicu poslato 447 svinja, a eutanazirano je 545 svinja različitih kategorija-poručila je načelnica Tončić.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić

Tržišna inspekcija

Tržišna inspekcija u ovom periodu, tačnije u januaru mesecu, po rečima načelnice Tončić, vršila je kontrole zaštite prava intelektualne svojine, prometa duvana i duvanskih proizvoda kao i kontrolu odjavljivanje iz APR-a. Tokom februara meseca kontrolisana su sniženja odeće i obuće, duvan i duvanski proizvodi, promet kafe i konditorskih proizvoda. Tokom marta, kontrolisane su odluke koje su uvedene tokom vanrednog stanja, a to su pre svega ograničenja cena zaštitne opreme i sredstava, cene osnovnih životnih namirnica, brašna, šećera, soli mleka, u apotekama su kontrolisane maske i rukavice i RFZO, a reagovalo se i na svaku prijavu građana-kazala je načelnica Tončić.

Inspekcija zaštite životne sredine imala je 24 redovnih, pet vanrednih kontrola, sačinjeno je osam službenih beleški, doneto je jedno rešenje, devet dopisa i jedna prekršajna prijava je podneta.

-Oni su kao i do sada pored Pirotskog, radili u Jablaničkom, Pčinjskom, Nišavskom i Pomoravskom okrugu. Kada je reč o poljoprivrednoj inspekciji, kontrolisani su načini korišćenja poljoprivrednog zemljišta, zatim poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Zbog utvrđenih nepravilnosti zaustavljena je isplata podsticajnih sredstava u iznosu od 150.500 dinara-kazala je načelnica Tončić.

Turistička inspekcija u ovom periodu radila je redovne kontrole ugostiteljskih objekata, kontrole po spisku MUP-a i službene i savetodavne posete.

Izveštaj o radu Sanitarne inspekcije dala je šef ove inspekcije Leposava Veljković.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker