Sport

Izuzetnom igrom, uz veliku podršku publike, košarkaši Pirota ubedljivo savladali Čačak 94

Košarka: Druga muška liga Srbije

Pirot: Sportski centar Hala “Kej”

KK Pirot 76 – 62 Čačak 94 (24-15, 9-14, 22-18, 21-15)

KK Pirot: Nikola Đonlić 20, Vladimir Vranić 6, Dušan Filipović(C)15, Mateja Ilić, Pavle Pančić, Miloš Vukićević 8, Lazar Dimovski 5, Pavle Stepanović 8, Nikola Gašić 7, Bogdan Petrović 6, Lazar Đoković 1, Andrija Kostić.

Košarkaši Pirota, u korektnoj, sportskoj, pravoj prvenstvenoj utakmici, u derbiju kola, revanširali su se Čačanima za poraz s početka sezone. Nošeni gromoglasnim navijanjem publike golobradi mladići Zorana Milovanovića, predvođeni iskusnim Đonlićem, Filipovićem, Vranićem, Vukićevićem, u svemu su nadigrali izuzetno dobru, iskusnu i fizički jaču ekipu Čačak 94.

Gosti su pokazali u drugom periodu igre da su u Pirot došli po bodove i da će učiniti sve da ih osvoje kada su smanjili dvocifrenu prednost Pirota na samo 4 poena. Izjednačena igra bila je i početkom treće četvrtine, a onda je Pirot ponovo zaigrao tako da Čačani nisu imali rešenja kako da se suprotstave. Možda upravo to najbolje govori o karakteru ovog tima koji je u pravim trenucima igrao zrelo, odgovorno i bez grešaka.

Mladi, veoma talentovani košarkaš Pirota,Pavle Stepanović, je prezadovoljan igrom svog tima. Kaže da je odigrana jedna teška utakmica, a u svemu najvažniji je rezultat.

“Mislim da sam rezultat najbolje pokazuje, pobedili smo i to nam je bilo najvažnije. Hvala publici na atmosferi, navijanju, na svemu. Pozvao bih sve koji mogu da dođu da nas podrže i u četvrtak protiv Aleksinca, a takođe i protiv Beovuka u narednom kolu prvenstva”- rekao je Stepanović.

Trener pirotskih košarkaša, Zoran Milovanović, je prezadovoljan igrom svog tima koji, kako kaže, iz utakmice u utakmicu napreduje i raste.

“Ekipa raste, ako se vratimo na onaj početak pričali smo da će publika u Pirotu imati šta da vidi po pitanju blokada, zakucavanja, atraktivnih poteza. Utakmica je bila fantastična. Čestitam ekipi Čačka na prikazanoj igri, a mojim momcima na svemu što su pružili. Na početku druge četvrtine igrala je petorka u kojoj su tri igrača 2001. jedan 2002. i jedan 2004. godište gde je najniži igrač metar devedeset sedam, najviši dva četrnaest. Možda je to neki put za dalje, naši iskusni igrači nose teret, mladi se priključuju tako da sa zadovoljstvom treniramo i radimo. Čekamo narednu utakmicu i kako kažu naši stari – “U dobru se ne uzvisi i u zlu se ne unizi”. Imamo pravo da slavimo, a onda krećemo iz početka” – izjavio je Milovanović.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker