Obrazovanje

Izuzetna saradnja Tehničke škole sa Tigar Tajersom i D – Company

Tehnička škola u Pirotu neguje veoma dobru saradnju sa pirotskim privrednicima, a na osnovu ugovora sa Tigar Tajersom i Kompanijom D – Company učenici upotpunjuju svoja znanja u skladu sa dualnim modelom obrazovanja. Direktor Tehničke škole, Milan Božić, izuzetno je zadovoljan odvijanjem blok nastave u Tigar Tajersu i praktične nastave u D – Company. U Tigar Tajersu trenutno je sedamnaestoro učenika angažovano, a u D – Company petoro.

U Tigrovom Edukacionom centru učenici drugog razreda prate blok nastavu iz predmeta hidraulika i pneumatika. Direktor Tehničke škole, Milan Božić, kaže da je Tigar u potpunosti spreman da realizuje nastavu, jer poseduje kompletan edukacioni materijal. Učenici rade sa instruktorima, inženjerima Tigra, koji su prošli dodatnu obuku za rad sa učenicima, a nastavi prisustvuje i profesor Škole.

“Oprema koju ima Tigar ni jedna škola ne može da obezbedi. Učenici su veoma zadovoljni, prošli su bezbednosnu obuku, imaju propisnu opremu, hranu i plaćeni su za deo vremena koje provedu u Tigru. Sve to njima daje jednu važnost i svest o tome da je njihov rad vrednovan i da će od njega moći da žive, bilo da reše da se odmah zaposle posle srednje škole, bilo da nastave studije. U trećoj i četvrtoj godini učenici će imati po jedan nastavni dan u Tigru, a četiri u Školi. U prvoj godini celokupna nastava se odvija u Školi”- rekao je Božić.

U Companiji D – Compani petoro učenika treće godine realizuje deo praktične nastave, a još petoro će biti upisano ove godine.

“U drugoj godini učenici rade na konvencionalnim mašinama, na strugovima i glodalicama. Učenici sa našim profesorom i instruktorima upoznaju rad svih ostalih mašina. U trećoj godini rade na CNC strugovima, a u četvrtoj su u pitanju CNC glodalice. Učenici se bave i modeliranjem, prvo na računaru izmodeluju predmet prema određenim zahtevima, a zatim uključe mašinu koja radi. Od petoro učenika tri su devojčice” – kaže Božić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker