Gradska hronika

Izuzetan uspeh – Za pirotske učenike i Zavod za javno zdravlje 12 republičkih nagrada

Zavod za javno zdravlje Pirot uručio je 12 republičkih nagrada povodom likovnog i literarnog konkursa koji je realizovao u saradnji sa Institutom za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” – Beograd. Konkurs je obuhvatao tri teme – “Čuvam svoje zube – ponosim se osmehom”, “Dojenje, poklon za ceo život”, i “Biram pametnije, hranim se zdravije”. Svečana dodela nagrada upriličena je u OŠ “8. septembar” u Pirotu.

Na konkursima su učestvovala deca iz predškolskih ustanova i učenici osnovnih škola, kao i članovi Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica iz Pirota. Interesovanje je bilo izuzetno kaže, pored ostalog, dr Elizabeta Aleksić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pirot.

“U naš Zavod je pristiglo preko 580 radova, oko 60 je ocenjeno jako dobro, 29 je pohvaljeno i to uglavnom učenika OŠ “8. septembar” i zato smo svečanost organizovali u ovoj Školi. Od tih 29 pohvaljenih radova nagrađeno je 12 kandidata vezano za sva tri konkursa” – izjavila je direktorka Aleksić.

Centar za promociju  zdravlja ZZJZ Pirot, zajedno sa učesnicima konkursa, ostvario je izuzetne rezultate u svim kategorijama literarnog i likovnog konkursa, u odnosu na ostale institute i zavode za javno zdravlje Republike Srbije osvajanjem 12 republičkih nagrada.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker