Obrazovanje

Izuzetan uspeh učenika Osnovne muzičke škole na međunarodnom takmičenju iz solfeđa

Ove godine, zbog pandemije virusa COVID-19, šesto po redu MEĐUNARODNO TAKMIČENjE IZ SOLFEĐA koje je trebalo da se održi Beogradu, održano je on line, putem ZOOM aplikacije. Za sve je to bilo jedno novo i veliko iskustvo. I za same organizatore, ali i i za učenike i za nastavnike. Takmičenje je održano u subotu 23.05.2020. Učenici su putem maila dobili zadatak, melodijsku vežbu sa kojom se prvi put susreću, da otpevaju i usnime u roku od svega tri minuta i pošalju komisiji.  Zahvaljujući dobroj pripremi učenika, rezultati koje su postigli su sjajni, kaže za Pirotske vesti direktorka ove škole Marija Mijalković.

muzicka skola pirot logo

Učenici Anđela Đorić, Dušan Stamenović i Mirko Marinković osvojili su prve nagrade sa maksimalnih 100 poena u svojim kategorijama. Njihov mentor je nastavnika solfeđa Saša Klemenović.
Učenici izdvojenog odeljenja u Dimitrovgradu, Veljko Stojanov i Stefan Kocić osvojili su po 94 poena i takođe prve nagrade u svojim kategorijama. Njihov mentor je nastavnik solfeđa Vladica Ignjatović.
Ovako izvanredni rezultati na takmičenju pokazali su da ni problem sa internetom ni uzrast dece nisu prepreka da se postigne veliki uspeh.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker