Srbija

Izraelska kompanija BIG MEGA Renewable Energy zainteresovana za ulaganja u vetro-parkove na jugu Srbije

Renomirana izraelska kompanija u oblasti obnovljivih izvora energije BIG MEGA Renewable Energy razmatra mogućnosti investiranja i primenu inovativnih pristupa za projekate vetro-parkova, krovnih i zemljišnih solarnih panela u Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu.
Kako je saopštila Privredna komora Srbije, o  tome se razgovaralo na sastanku Erana Davidija (Eran Davidi), generalnog direktora BIG MEGA Renewable Energy sa predstavnicima komorskog sistema Srbije i enregetskog sektora.
Trodnevna poseta Davidija započeta je upravo sastankom u Nišu, u sedištu Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga. Aleksandar Milićević, direktor ove regionalne komore organizovao je sastanak Davidija sa Dragoslavom Pavlovićem, direktorom Sektora za planiranje i investicije za jugoistočnu Srbiju Elektrodistribucije Srbije i Miroslavom Stefanovićem, predsednikom Nadzornog odbora preduzeća Kolubara gradnja, Beograd.

Photo by Harry Cunningham @harry.digital from Pexels: https://www.pexels.com/photo/photo-of-wind-turbines-under-cloudy-sky-3619870/
Photo by Harry Cunningham @harry.digital from Pexels: https://www.pexels.com/photo/photo-of-wind-turbines-under-cloudy-sky-3619870/

Sastanku su prisustvovali i Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva Privredne komore Srbije u Jerusalimu i počasni konzul Republike Srbije u Izraelu i Dragan Milošević, predsednik Srpsko – izraelskog poslovnog kluba iz Niša.

Kompanija BIG MEGA Renewable Energy koja se nalazi u suvlasništvu BIG Shopping Centers Ltd. (https://bigcenters.co.il/language/en/home-page/) i MEGA OR Holdings (https://megaor.co.il/), javnih kompanija na tel-avivskoj berzi, uputila je PKS pismo o namerama za dalje projekte investiranja u Srbiji, počev od vetro-parkova da solarnih panela, uključujući i kombinovana inovativna rešenja.

Ova izraelska firma značajno je prisutna u zemljama našeg susedstva, a u Srbiji ima tri projekta u Novom Sadu, krovnih solarnih panela na tamošnjem šoping molu BIG.

Izvor: PKS

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker