Korona virusSrbija

Izmene u načinu korišćenja sredstava subvencije za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede

U Službenom glasniku objavljena je Uredba o izmenama Uredbe o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, koja stupa na snagu 17. marta 2021. godine.
U Uredbi o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 u Programu rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, izvršene su izmene koje se odnose na način korišćenja sredstava subvencije.
U skladu sa navedenim, isplata sredstava subvencije biće izvršena na posebne namenske dinarske račune korisnika subvencije koji su već otvoreni kod Ministarstva finansija – Uprave za trezor, dok će korisnicima subvencija koji nemaju otvoren posebni namenski dinarski račun, Ministarstvo finansija – Uprava za trezor, na njihov zahtev, otvoriti posebni namenski dinarski račun za navedenu namenu.
Sledećom izmenom propisano je da privredni subjekt bespovratna sredstva može da isplati do isteka perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći (prethodni rok: 30. septembar 2021. godine).
Ostale odredbe ove uredbe ostale su nepromenjene.

Izvor
porezi.rs

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker