Kultura

Izložba umetničkih dela radnika Tigar Tyresa – Kreiramo zajedničku budućnost

U Likovnoj galeriji “Čedomir Krstić” u Pirotu otvorena je izložba umetničkih radova radnika Kompanije “Tigar Tyers” pod nazivom “Kreiramo zajedničku budućnost”. Pored izloženih umetničkih dela posetioci mogu da vide i visokokvalitetne pneumatike za putnička i terenska vozila, a na samom otvaranju priređen je prigodan kulturno – umetnički program. O radovima Tigrovih umetnika govorila je, direktorka Galerije, Radmila Vlatković, a izložbu je otvorila finansijski direktor pirotske Kompanije, Milena Tošić.

Direktorka pirotske Galerije, Radmila Vlatković, izrazila je veliko zadovoljstvo odzivom likovnih stvaralaca, radnika Tigar Tyresa. Reč je o raznovrsnim umetničkim delima rađenim tehnikama ulje na platnu, akvarel i tempere, ali ima i veliki broj fotografija i predmeta iz oblasti primenjene umetnosti.

“Sa likovne strane jako je bitno da kreativan rad postoji u jednoj takvoj kompaniji kojoj je jako značajan dizajn. Uopšte u svetu to je vrlo značajna likovna disciplina i nadam se da ovi vredni radnici, stvaraoci, imaju i te kako upliva u ono što se dešava u samom Tigru. Guma ima svoju šaru i svoj dizajn i to je jako bitno za ukupnu proizvodnju. Ja mogu da napomenem da pirotska šara, pirotski ćilim apsolutno se preneo i na šaru tigrove gume” – izjavila je Vlatkovićeva.

Finansijski direktor Tigar Tyresa, Milena Tošić, kaže da u podnaslovu izložbe stoji – Tigar Tyres su ljudi, i da to nije samo simbolika već suština.

“Ova izložba pokazuje jednu drugu stranu medalje, drugačiju od onoga kako nas ljudi obično vide. Ona pokazuje da naši operateri, mikseraši, konfekcioneri, inženjeri osim što znaju da prave izuzetno kvalitetne gume imaju i jednu drugu, nežnu, umetničku stranu. Citiraću našeg pesnika Andriju koji kaže: “Među koricama našeg kataloga nalazi se vrednost koju smo najpre otkrili u sebi, zatim smo dozvolili da bude iskazana, kako bismo je darovali vama, dragi posetioci naše izložbe. U konačnom, fotografije koje ćete videti na narednim stranicama, kao i platna, izloženi eksponati, stihovi, pisana reč – govore o ljudima. A Tigar Tyres čine, upravo, ljudi” – rekla je direktorka Tošić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker