Lokalna samouprava

Izložba političkih plakata u periodu od 1990. do 2000. godine

Povodom obeležavanja jubileja – 61. godine postojanja i rada Istorijskog arhiva Pirot u ponedeljak 13. novembra u Galeriji “Čedomir Krstić” biće otvorena izložba političkih plakata u periodu od 1990. do 2000. godine. Takođe, istim povodom, pripremljena je i publikacija – informativni bilten o radu Ustanove u protekloj godini, kazala je Pirotskim vestima direktorka Istorijskog arhiva Ivana Kostadinović.

-Pripremili smo i “Arhivski dnevnik” – publikaciju, odnosno informativni bilten o radu našeg arhiva u prethodnoj godini. To je novina, do sada nije izlazila ovakva publikacija i nadam se da će to postati praksa i da ćemo i na taj način obaveštavati javnost o radu Arhiva-kazala je direktorka Kostadinović.

Po njenim rečima, trenutno se u Istorijskom arhivu nalazi obimna arhivska građa iz nekadašnje Industrije odeće “Prvi maj”.

-To je velika količina arhivske građe. Ima 1.200 projekata, matičnih knjiga, platnih spiskova, dosijea radnika i to je jedan ogroman posao. Građa je trenutno u našim prihvatnim depoima i očekujemo da ćemo od Nove godine krenuti i sa sređivanjem te građe-kazala je direktorka Kostadinović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker