Izložba kompjuterskih grafika u Pirotu. Autor Milan Manić: I geometrija može “zračiti” osećajnošću!

Svečano otvaranje četvrte samostalne izložbe kompjuterskih grafika “Geometrijske apstrakcije – emotivnost i racionalnost” samostalnog umetnika Milana Manića je u utorak 30. oktobra u Galeriji “Čedomir Krstić” u Pirotu od 19 sati. Izložbu će otvoriti istoričarka umetnosti, muzejski savetnik i direktorka Galerije Radmila Vlatković i dr Dragana Dragutinović, prof. Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača u Pirotu i predsednica ULU Nova art scena. Manić se prošle godine predstavio samostalnom izložbom i pančevačkoj publici u KC Pančeva.

– Iako su moji apstraktni radovi u celosti stvarani na kompjuteru, rekao bih da oni, pored racionalnog geometrijskog izraza nude i jednu novu osećajnost, možda i nezamislivu za medij u kojem su nastali! Ponekad mi se čini da je razumevanje apstraktne umetnosti podjednako strano savremenom čoveku kao što je i razumevanje teorije relativnosti, premda su obe nastajale i razvijale se pre više od 100 godina. Želim posetiocima izložbe da približim apstrakciju i da ukažem na osećajnost kojom može zračiti i geometrija. – kaže Manić.

Milan Manić je rođen 1979. u Pirotu. Od 2012. živi u Pančevu. U statusu lica koje samostalno obavlja umetničku delatnost iz oblasti proširenih medija je od 2017. Član je ULUS-a,ULU Nova Art Scena iz Pirota, ULU Pančeva i ULU Svetionik iz Pančeva.Kolektivno je izlagao 50 putai učestvovao na 15 međunarodnih izložbi.Ove godine je dobiospecijalnunagradu na šestom GIFEST-u u Subotici za kratku animiranu formuipriznanjeza visokokvalitetno komemorativno umetničko delo na II. “HAL” Mail Art 2018. Vonyarcvashegy (Mađarska).

 

 

 

Priznanje pirotskom umetniku Milanu Ujki Maniću, svojim radovima odao počast Nikoli Tesli

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar