Kultura

Izložba kompjuterskih grafika u Pirotu. Autor Milan Manić: I geometrija može “zračiti” osećajnošću!

Svečano otvaranje četvrte samostalne izložbe kompjuterskih grafika “Geometrijske apstrakcije – emotivnost i racionalnost” samostalnog umetnika Milana Manića je u utorak 30. oktobra u Galeriji “Čedomir Krstić” u Pirotu od 19 sati. Izložbu će otvoriti istoričarka umetnosti, muzejski savetnik i direktorka Galerije Radmila Vlatković i dr Dragana Dragutinović, prof. Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača u Pirotu i predsednica ULU Nova art scena. Manić se prošle godine predstavio samostalnom izložbom i pančevačkoj publici u KC Pančeva.

– Iako su moji apstraktni radovi u celosti stvarani na kompjuteru, rekao bih da oni, pored racionalnog geometrijskog izraza nude i jednu novu osećajnost, možda i nezamislivu za medij u kojem su nastali! Ponekad mi se čini da je razumevanje apstraktne umetnosti podjednako strano savremenom čoveku kao što je i razumevanje teorije relativnosti, premda su obe nastajale i razvijale se pre više od 100 godina. Želim posetiocima izložbe da približim apstrakciju i da ukažem na osećajnost kojom može zračiti i geometrija. – kaže Manić.

Milan Manić je rođen 1979. u Pirotu. Od 2012. živi u Pančevu. U statusu lica koje samostalno obavlja umetničku delatnost iz oblasti proširenih medija je od 2017. Član je ULUS-a,ULU Nova Art Scena iz Pirota, ULU Pančeva i ULU Svetionik iz Pančeva.Kolektivno je izlagao 50 putai učestvovao na 15 međunarodnih izložbi.Ove godine je dobiospecijalnunagradu na šestom GIFEST-u u Subotici za kratku animiranu formuipriznanjeza visokokvalitetno komemorativno umetničko delo na II. “HAL” Mail Art 2018. Vonyarcvashegy (Mađarska).

 

 

 

https://www.pirotskevesti.rs/kultura/priznanje-pirotskom-umetniku-milanu-ujki-manicu-svojim-radovima-odao-pocast-nikoli-tesli/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker