Gradska hronika

Izlet učenika isturenih odeljenja OŠ “Vuk Karadžić” u organizaciji Regionalne deponije

Predstavnici JKP “Regionalna deponija Pirot” organizovali su izlet za decu u godini pred polazak u školu i učenike isturenih odeljenja OŠ ,,Vuk Karadžić”. Deca iz Rasnice, Barje Čiflika, Gnjilana i Velikog Suvodola  posetila su poznato izletište “Brod bar” u Crvenčevu.

Izlet je organizovan u sklopu Edukativno obrazovnog centra, Regionalnog centra za upravljanje otpadom, koji ima za cilj da decu nauči koliko je značajno i važno biti svestan i odgovoran kada je upitanju zaštita životne sredine. Mališani su sa vaspitačiom Sanjom, u okviru tranzicije, uživali u predivnom danu i društvu školske dece sa kojima zajedno istraživala, učestvovala u sportskim igrama i stekla nova iskustva.

Zaposleni u Regionalnoj deponiji razgovarali su sa decom o reciklaži, značaju razdvajanja otpada i očuvanju prirode. „Jako je bitna edukacija i širenje ekološke svesti jer su deca ciljna grupa koja značajno može doprineti zaštiti životne sredine. U narednom periodu nastavićemo sa održavanjem radionica za decu osnovnoškolskog uzrasta u sklopu kampanje “Reciklirajmo za Pirot”, kaže Branislava Colić, projektni menadžer u JKP “Regionalna deponija Pirot”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker