Lokalna samouprava

Izgradnja otvorenog plivačkog kompleksa u Pirotu ide punom parom

Radovi na jednom od najvećih gradilišta u Pirotu, izgradnji otvorenog plivačkog kompleksa, odvijaju se nesmanjenim tempom. Veliki deo poslova je urađen u rekordnom vremenskom roku. Pored školjke bazena, gde su betonski radovi skoro završeni, paralelno se radi na brojnim sadržajima, igralištima za decu i odrasle, šetnim stazama, mašinskom postrojenju, tribinama za sunčanje i još mnogo toga. Po svemu sudeći već 1. jula naredne godine kaže, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić bazen će primiti i prve kupače.

Prilikom nedavnog obilaska radova gradonačelnik Vasić je izrazio izuzetno zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova na gradilištu. S obzirom da se na svakom potezu radilo na površini od oko dva hektara, na tridesetak uzajamno povezanih celina, gradonačelnik je rekao da je prava milina videti ovakvo gradilište. To je rekao i danas kada smo razgovarali na licu mesta gde se svakog dana radi nesmanjenim tempom.

“Kao što smo rekli, relativno, često ćemo posećivati gradilište, pratiti dinamiku radova i stalno vršiti neku blagu presiju prema izvođaču da ispoštuju rok, a rok je vrlo ambiciozan, jer mi želimo da sledeće godine u leto ovde okupimo dve, tri hiljade ljudi da uživaju u jednom predivnom ambijentu, na jednom predivnom bazenu. Mislim da radovi dobro idu, kalendarski bi građevinska sezona trebalo da se privodi kraju, a mi uveliko radimo. Čak smo u rebalansu obezbedili još novca za građevinske radove. Javne nabavke su u toku za održavanje putne mreže, jer želimo da uradimo još neke puteve koje smo obećali, most u Rsovcima da se napravi, gotovo nov. To su radovi koji zavise od kalendara, ali mi želimo da budu urađeni ove godine”- kaže Vasić.

S obzirom da je realno očekivati da svi planirani poslovi na otvorenom bazenu za ovu godinu budu blagovremeno urađeni realno je očekivati da bazen bude u funkciji jula, ili avgusta. Dinamika plaćanja je predviđena budžetom i tu nema, niti bi trebalo da bude kakvih problema, dodao je Vasić.

“Situacija koja je ispostavljena na nekih 60 i nešto miliona dinara je plaćena, ima još toliko novca u budžetu za novu situaciju, dakle mi njih čekamo, to je možda neuobičajeno za druge lokalne samouprave, ali kod nas je tako. One koji kvalitetno rade uz svu tehničku kontrolu, overu nadzora mi plaćamo, jer nemamo problema sa likvidnošću, a znamo da se taj novac odmah koristi za kupovinu materijala za sledeću fazu radova. Za sledeću godinu ćemo predvideti negde oko 150 miliona dinara ukupno za ove radove, trogodišnja je javna nabavka, s tim što želimo da rokovi za izvođenje budu, skoro, godinu i po dana. U 2023. ćemo završiti plaćanje i mi smo na taj način iz budžeta, uz mali napor, ne baš neosetno, ali gotovo tako, finansirali jedan kapitalan objekat veoma važan za naš grad” – kaže, gradonačelnik, Vasić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker