Lokalna samouprava

Izgradnja modernog hotela na Planinarskom domu i velika farma “Eva” “bude” pirotski deo Stare planine

Danas su u sali Skupštine Grada u Pirotu prezentovana dva izuzetno važna projekta – projekat izgradnje hotela sa četiri zvezdice na Planinarskom domu na Staroj planini, koja treba da počne na proleće, kao i farma EVA, na kojoj trenutno ima 700 ovaca, a na proleće je u planu da se broj ovaca poveća na 1.000. Značaj ovih projekata je izuzetno veliki i Grad Pirot će podržati na sve moguće načine ove projekte, poručio je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

-Reč je o strateški važnim projektima za naš grad. Mislim da mi u Pirotu još nismo svesni pozitivnih implikacija ova dva projekta. Mi smo spremni da podržimo potpuno da ova dva projekta uspeju. Projekti su inače veoma kompatibilni, jer imamo na jednoj strani hotelski kompleks i sportsko rekreativni centar, SPA i brojne druge sadržaje, a na drugoj farmu koja će objekat snabdevati izuzetnom hranom. Da su investitori vrlo ozbiljni u svojoj nameri, svedoči i činjenica da su oni došli da ovde u Pirotu, na Staroj planini i žive. Vrlo sam zadovoljan zbog činjenice da svetsko košarkaško ime Nikola Mirotić i jedna porodica iz Crne Gore dođu ovde, ulože milione evra u svoje biznise koji imaju izuzetan značaj za Pirot i Staru planinu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Cilj nam je oživljavanje stočarstva i celoga kraja

Marija Velimirović, predstavnica firme “Evin amanet” u okviru koje posluje farma “Eva”, nekadašnja farma “Bele vode” kazala je nakon prezentacije da firma posluje od 2019. godine.

-Želimo da podstaknemo istomišljenike da budu hrabri kao mi, jer se rezultat uvek vidi kada su zdravi projekti u pitanju. Mi smo jedina mnogodetna porodica koja živi u ruralnim krajevima i svaki naš dan jeste borba za oživljavanjem ovčarstva, poljoprivrede na jedan potpuno inovativan način. Život u planinskim područjima ima samo pozitivne strane i prednosti. Potreban je rad, odricanja, ali nagrada koju za to dobijate je neprocenjiva-kazala je Velimirovićeva.

Predstavnik investitora – Nikole Mirotića, Mohamed Mohsin kazao je da se trenutno rade istražna bušenja, traži se dubinska voda, na proleće će se rušiti stari hotel i odmah počinje gradnja novog hotela.

-Prva faza je kapaciteta oko šezdesetak spavaćih mesta, biće SPA, bazeni, sportska hala koja će biti povezana sa spoljnim terenom i mnogi drugi sadržaji-kazao je Mohsin.

Hotel na Planinarskom domu imaće četiri zvezdice, kazao je glavni projektant Andrej Mitrović. On je dodao da je inspiracija za njegovo projektovanje bila bogata ornamentika pirotskog ćilima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker