Lokalna samouprava

Izgradnja autobuske stanice izvesna, kaže predsednik Privremenog organa Pirota, Vladan Vasić

Predsednik Privremenog organa Pirota, Vladan Vasić razgovarao je sa predsednikom  Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, tokom njegove jučerašnje posete Pirotu, o brojnim razvojnim projektima grada. Grad bi u narednom periodu trebalo da dobije novu zgradu Hitne pomoći a izvesna je i izgradnja autobuske stanice.

“Razgovarali smo o svemu onome što je potrebno Pirotu kao što je izgradnja zgrade Hitne pomoći, kao što je nalaženje strateškog partnera za Tigar a.d., kao i o daljem sređivanju puteva i završetku autobuske stanice. Lepa vest iz Republičke direkcije za imovinu je da smo dobili zemljište i sada su planovi oko izgradnje autobuske stanice sasvim realni. Mi smo uradili plan detaljne regulacije, krenuli smo u izradu projektne dokumentacije i već konkurisali za prvu tranšu sredstava” – rekao je Vasić.

On kaže da je realno da uz podršku države u narednih godinu ili dve Pirot dobije autobusku stanicu. “Očekuje nas posle toga i rekonstrukcija zelene pijace, imamo dosta planova za budućnost grada” – poručio je Vasić.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker