Lokalna samouprava

Izbori za članove Saveta mesnih zajednica

Danas se na  teritoriji grada Pirota  sprovode  izbori za članove Saveta mesnih zajednica. Biračka mesta u svih 65 mesnih zajednica na teritoriji grada otvorena su na vreme kaže, Jovan Milenković, predsednik Izborne komisije. Prema njegovim rečima u 11 mesnih zajednica građani biraju između dve liste kandidata dok je u ostalim MZ po jedna lista kandidata. 

Na 19 biračkih mesta u gradu  46 u selima građani biraju članove za Savete mesnih zajednica. Jovan Milenković, predsednik Izborne komisije za sprovođenje glasanja za članove Saveta MZ podseća da se glasanje  vrši zaokruživanjem jednog broja odnosno biranjem kandidata sa liste  koja je usvojena od strane Izborne komisije. Biračka mesta se zatvaraju u 20 sati , glasanje je tajno a pravo glasa imaju punoletni građani  sa važećom ličnom kartom.

Glasanje sprovode  Birački odbori koji su imenovani na osnovu predloga odborničkih grupa, srazmerno broju odbornika koji imaju u Skupštini grada. Za svako biračko mesto imenovan je predsednik, zamenik predsednika i po dva člana Komisije i njihovi zamenici, oni sprovode glasanje na biračkom mestu i utvrđuju rezultate glasanja., kaže Milenković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker