Gradska hronika

Iz preventivnih razloga Pirot odustao od organizacije Vašara

Epidemiološka situacija koja se poslednjih dana pogoršava najveći je, možda i jedini, razlog što je izostala organizacija tradicionalnog  Pirotskog  Vašara. Da bi se Vašar održao potrebno je ispoštovati odgovarajuću proceduru kaže, zamenik gradonačelnka Pirota, Miloš Colić.

Za organizacije ovakvog tipa potrebno je najpre zatražiti odluke kriznih štabova i sa lokala i sa republičkog nivoa kako bi se znali uslovi za realizaciju aktivnosti ovakvog tipa, kaže Colić.

“Grad Pirot bi morao da preuzme obavezu da kontroliše prostor oko Vašara, da se, recimo, ogradi vašarište što je fizički nemoguće. Pre svega vođeni brojkama i zdravljem ljudi uopšte ne želimo da stvaramo rizik. Radi se o tome da bi nas, kasnije, u sprovođenju tih mera, takođe, sanitarne i zdravstvene inspekcije kontrolisale da li sprovodimo naložene mere. Ljudima je ovo zaista teško, ali četvrti talas epidemije je pred nama, deca polaze u školu i mi moramo da svedemo na najmanji mogući rizik svaku našu aktivnost, jer to je odgovornost” – rekao je Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker