Gradska hronika

Iz klupa Tehničke škole do austrijskog Doplmejera

Doskorašnji učenik Tehničke škole u Pirotu, smera tehničar za kompjutersko upravljanje, Nenad Mitov, zahvaljujući praktičnom znanju koje je stekao u pirotskoj školi brzo je našao posao u austrijskoj kompaniji “Doplmejer”, najvećem svetskom proizvođaču ski liftova, gondola i žičara za ski centre. Tamo je odmah proglašen i za najboljeg mladog radnika ove kompanije i po svemu sudeći smeši mu se izuzetna karijera. 

Zbog svog ogromnog zalaganja, Nenad je, po rečima njegovog profesora u Tehničkoj školi Darka Božića, proglašen za najboljeg mladog radnika ove svetski renomirane kompanije.

-Nenad je u svakom pogledu izuzetan đak. Inteligentan, bio je u stanju sve što zamisli i da napravi na strugu. Takođe, odličan je i u programiranju, dešavalo se mnogo puta da po celu noć kod kuće programira i da kad dođe u školu odma ode da proveri kako mu u realnim uslovima radi program koga je napisao. To izuzetno znanje primenio je i u “Doplmejeru”, jer pored osnovnog zaduženja – operatera mašinske obrade – glodanje, samoinicijativno van radnog vremena pohađa i usavršava programiranje operacija struganja. Njegov prvi program  se sastojao u tome da se izradi mašinski deo – takozvanu osovinu složenih površina iz više operacija bez ikakvog škarta. Zbog izuzetnog zalaganja proglašen je najboljim mladim radnikom ove kompanije na šta smo izuzetno ponosni-kazao je profesor Božić za Pirotske vesti.

U video materijalu pogledajte kako funkcioniše u praksi Nenadom program za izradu kašike za med na strugu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de