Gradska hronika

Ivković: Državne i lokalne subvencije treba u što većem obimu iskoristiti

Juče, 18. jula, istekao je Javni konkurs namenjen privrednim subjektima za dve mere u cilju podizanja nivoa energetske efikasnosti u domaćinstvima. Reč je o ugradnji solarnih panela za proizvodnju električne energije i mernih uređaja i opreme u sistemu daljinskog grejanja. Kako je rekao Bojan Ivković, menadžer grada Pirota za energetiku, nadležna komisija će za dva do tri dana znati kakvo je interesovanje privrednika i ukoliko nema dovoljno zainteresovanih postoji mogućnost da se Javni poziv ponovi ili produži.

Ivković kaže da je u toku još jedan Javni konkurs koji traje do 22. jula, a odnosi se na subvencije za nabavku kotlova na biomasu.

“Apelujem na naše sugrađane da razmisle i iskoriste ovu šansu. Radi se o kupovini kotlova bez ugradnje gde je subvencija države 100.000 dinara po kotlu. Obaveza građana je samo da uzmu predmer iz bilo koje trgovine koja se bavi prodajom kotlova, dostave specifikaciju da kotlovi zadovoljavaju tehničke preduslove i da se prijave. Nakon odabira, potpisivanja ugovora sledi isporuka i regulisanje finansijskih obaveza”- rekao je Ivković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker