Lokalna samouprava

Ivanov: Ponosan sam na projekte Deponije koje realizujemo uz podršku grada, Pirot nastoji da ponese epitet “Zeleni grad”

U narednoj 2022. godini Regionalna deponija Pirot imaće sasvim drugačiji pristup u sakupljanju, odvoženju i tretmanu komunalnog otpada na području grada Pirota i Pirotskog okruga. Mnoge aktivnosti koje predstoje naslanjaju se na već započete projekte koji daju odlične rezultate kaže, Nebojša Ivanov, direktor Regionalne deponije.

Direktor Ivanov s ponosom govori o realizaciji projekata koji značajno utiču na unapređenje životne sredine i podizanje svesti građana u tom smislu. On navodi projekte “Reciklirajmo za Pirot”, “Očisti svoj dom, izbaci sve što ti smeta”, i najavljuje aktivnosti koje priprema sa svojim saradnicima.

“S ponosom govorim o projektu “Reciklirajmo za Pirot, jer se pokazao kao vrlo uspešan. Uspešno sakupljamo, tretiramo, baliramo i predajemo reciklerima. Pre desetak dana smo predali jedanaest tona reciklerima pet ambalaža, a to je oko 220 hiljada plastičnih boca, a za desetak dana predaćemo još jedanaest tona. Polako pripremamo infrastrukturu za sakupljanje kartonske ambalaže od velikih trgovinskih lanaca, a sledeće je sakupljanje staklene ambalaže. Sa mojim saradnicima intenzivno pravimo programe i šeme kako da sve to optimalno funkcioniše, normalno u sinergiji sa “Komunalcem” i Upravom grada”- kaže Ivanov.

Projekat koji je naišao na veliko odobravanje građana jeste projekat “Očisti svoj dom, izbaci sve što ti smeta”, dodaje Ivanov. U sklopu te aktvnosti građanima se dele cegeri kako bi ih motivisali da što manje koriste plastične kese. Razmišlja se o uvođenju “Zelenog sertifikata” za privredne subjekte koji pozitivno utiču na nekorišćenje plastičnih kesa. Sve te aktivnosti, pored ostalih investicija koje se odnose na unapređenje kvaliteta životne sredine, doprinose da prema pravilima Evropske unije, u skorijoj budućnosti, Pirot aplicira da ponese epitet “Zeleni grad”.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker