Lokalna samouprava

IT zajednica u Pirotu dobija svoj dom – država daje skoro sedam miliona dinara za opremanje Start-up centra

Gradonačelnik Pirota danas je sa ministrom za tehničke inovacije Nenadom Popovićem potpisao ugovor za opremanje modernih prostorija za razvoj IT industrije u Pirotu, takozvanog “Coworking prostora” gde će svi profesionalci iz oblasti industrije informacionih tehnologija moći da u odličnom ambijentu obavljaju svoje delatnosti. Potpisivanju je prisustvovao i Miloš Colić, predsatvnik ZIP centra Pirot. Moderan prostor za razvoj IT industrije opremiće se na spratu hale “Kej”. 

-Mi smo postavili cilj da u Pirotu osnažimo IT sektor i ovo je jedan od prvih koraka. Dobili smo sredstva za opremanje prostorija na spratu hale Kej gde će se vršiti obuke, regrutovati kadrovi iz oblasti IT industrije a sve sa ciljem da Pirot postane važna tačka na IT mapi Srbije. Nadam se da ćemo i projekat Prekogranične saradnje koji takođe ima za cilj izradu strategije za razvoj IT sektora a koga radimo zajedno sa Matematičkom gimnazijom iz Montane, takođe dobiti i realizovati i to bi bio naredni korak ka unapređivanju ovog sektora u Pirotu-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Gradonačelnik Vasić je na pitanje novinara beogradskih medijskih kuća kazao da je Grad Pirot još pre nekoliko godina identifikovao upravo IT industriju kao budućnost razvoja privrede ovog dela Srbije.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker