Lokalna samouprava

Istraživanje o potencijalima ponude i tražnje za radnom snagom u Pirotu

Udruženje građana Osveženje poziva sve pojednice i kompanije koje žele da pomognu u sveobuhvatnom istraživanju potencijala ponude i tražnje za radnom snagom u Pirotu u okviru projekta „Znanjem do posla“. Ovo istraživanje treba da odgovori na pitanja koja su vezana za nesklad između ponude formalnog i neformalnog obrazovanja i tražnjom za određenim zanimanjima, odnosno znanja i veštine raspoložive radne snage i kompetencija koje poslodavci na tržištu rada traže.

 

Takođe, potrebno je izmeriti efekte elemenata dualne nastave u okviru prograna „Učenje na radnom mestu“ koji su sprovedeni u protekle dve govine na ovom projektu.  Istraživanje ima za cilj da doprinese preciznijem kreiranju mera podrške u oblasti zapošljavanja u narednom periodu. Takođe, ovo istraživanje će imati za cilj da razradom četiri specifičnih oblasti olakša pojedincima i kompanijama uvid u stanje lokalne ekonomije kada je u pitanju stanje na tržištu rada.

Planirane oblasti su:

  1. Ponuda i tražnja radne snage u Pirotu
  2. Ponuda formalnog i neformalnog obrazovanja u Pirotu
  3. Mere podrške Republike Srbije, Grada Pirota i ostalih zainteresovanih strana u oblasti zapošljavanja u Pirotu
  4. Samozapošljavanje kao način ličnog i opšteg razvoja zajednice.

Ovo istraživanje biće sprovedeno u narednih 120 dana na uzorku i po metodologiji koji će biti usvojeni u narednim danima.

Imajući u vidu dobru saradnju i odziv kako pojedinaca, tako i predstavnika kompanija u proteklom periodu Udruženje građana Osveženje poziva sve zainteresovane da se jave na telefon 501-820 ili na mail [email protected].

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker