Sport

Istorijski uspeh pirotskog sporta-VIDEO

Pirotski sport će po prvi put imati predstavnika na elitnom Svetskom prvenstvu u karateu koje se održava od 5-9. novembra u Bremenu u Nemačkoj. Uroš Mijalković, najbolji mladi pirotski sportista nastupiće u dresu reprezentacije na ovom elitnom takmičenju u  OVB areni u Bremenu u kojoj se očekuje oko 16.000 gledalaca. Dvadesetogodišnji Uroš Mijalković najmlađi je reprezentativac naše zemlje na Svetskom prvenstvu u karateu. 

Po rečima Uroševog trenera Nenada Đorđevića, u svojoj dvadesetogodišnjoj trenerskoj karijeri oduvek je maštao o ovakvom uspehu nekog od njegovih takmičara.

-Presrećan sam kao trener i oduvek sam imao viziju da jednog dana od cele te talentovane generacije imamo  bar jednog takmičara na svetskom seniorskom prvenstvu. Uroš je dobrog zdravlja, povredu koju je vukao zadnjih par takmičenja je sanirao. Ne očekujemo ništa od Uroša Mijalkovića, koji je najmlađi takmičar u našoj reprezentaciji i braniće čast mladih reprezentativaca. I samo učešće je neverovatan uspeh. Nama je za ponos da imamo najboljeg mladog karatistu u Srbiji i ako bog da da se umeša u borbu za medalju biće odlično-kaže Đorđević i dodaje da će nastup Uroša moći da se prati na sajtu Svetske karate federacije WKF, gde će uživo u petak ujutru moći da se prate mečevi.

-Pozivam sve ljubitelje sporta da prate na svojim računarima borbe u prepunoj OVB areni i bodre našeg takmičara iz Pirota. Kvalifikacije počinju u petak u 8 ujutri i ja pozivam sve da podržimo Uroša-kaže Đorđević.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker