Lokalna samoupravaSport

Istorijski dan za pirotsku košarku – KK Pirot ušao u najviši rang takmičenja

Košarkaški klub Pirot uspeo je da ispuni istorijsko nastojanje i težnju generacija pirotskih košarkaša – ulazak u najviši rang takmičenja u srpskoj košarci. Danas su tim povodom u Beogradu boravili gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i predsednik kluba Dušan Dimitrijević. Oni su se u Beogradu susreli sa predsednikom KSS Predragom Danilovićem, sa kojim su imali vrlo konstruktivan sastanak sa zaključkom da pirotska košarka odavno zaslužuje ovakav plasman i mesto u eliti srpske košarke. Do ovakvog raspleta situacije došlo je nakon što je čačanski Borac kao prvak KLS osigurao plasman u ABA ligu, nakon čega se upraznilo jedno mesto u pomenutoj ligi što je pirotskom klubu, inače trećeplasiranom u Drugoj muškoj ligi Srbije otvorilo vrata KLS.

vasić i dimitrijević sa danilovićem

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da će Gradska uprava, kao i mnogo godina unazad, zdušno podržavati pirotski sport i sve sportske kolektive, te da će podržati i KK Pirot kome će podrška za takmičenje u najvišem rangu takmičenja podrška Grada ali i privrede biti potrebnija nego ikada.

-Ostvaren je san mnogobrojnih generacija pirotskih košarkaša. Lokalna samouprava u Pirotu dugo godina daje snažnu podršku svim sportskim kolektivima, a košarka je sport po kome je Pirot, uz fudbal, definitivno najpoznatiji i siguran sam da će ovaj dan biti upisan u istoriju pirotske košarke, ali i predstavljati dodatnu motivaciju za mlade ljude da se u što većem broju bave ovim sportom-kazao je gradonačelnik Vasić Pirotskim vestima. On je dodao da je činjenica da je Pirot prepoznat širom Srbije kao grad sporta dokaz da su dugogodišnji napori Gradske uprave i izgradnja kapitalnih sportskih objekata itekako doprineli ugledu koga Pirot danas ima u srpskom sportu.

Vasić, Dimitrijević su sa direktorom Sportskog centra Pirot Nenadom Đorđevićem predali predsedniku KSS i legendi srpske ali i svetske košarke Predragu Daniloviću, dres KK Pirota.

Mladi i sposobni predsednik KK Pirota Dušan Dimitrijević ući će na najbolji mogući način u istoriju pirotske košarke.

-Veliki uspeh za pirotsku kosarku i za Grad Pirot. Posle 68 godina duge tradicije ostvarili smo istorijski uspeh plasmanom u najviši rang takmičenja u državi. Očekuje nas veliki posao u narednom periodu, da se što bolje spremimo za izazove koji slede i predstavimo klub i grad najbolje što mozemo. Imamo podrsku Grada,  podršku Karija Pešića i naravno Pirocanaca koji vole košarku što ce svakako biti mnogo značajno-poručio je Dimitrijević u izjavi za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker