Sport

Istorijski dan za biciklizam u Pirotu: Održano Državno prvenstvo u planinskom biciklizmu na fenomenalnoj stazi kod 4. kilometra

Danas je fenomenalno pripremljenoj stazi za planinski biciklizam na 4, kilometru održano, po prvi put u istoriji pirotskog sporta, Državno prvenstvo u planinskom biciklizmu, koje su organizovali Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub BIKE M iz Pirota, uz pomoć Grada Pirota, Turističke organizacije Pirot i drugih sponzora.

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović pohvalio je organizatore – Bike M, biciklistički klub iz Pirota i zahvalio se Gradu Pirotu na podršci. Banović je konstatovao da će Biciklistički savez Srbije uvek podržati klubove u kojima se dobro radi, kao što je to slučaj u Pirotu. Banović je kazao i da je staza izuzetno dobro pripremljena, većina klubova je juče došlo kako bi se upoznali takmičari sa stazom i svi imaju reči hvale za stazu na 4. kilometru.

Nevena Rajković, trener BK Bike M kazala je Pirotskim vestima da je  180 takmičara završilo trku, 29 je prijavljenih klubova koji su se nadmetali u 12 kategorija.

-Sve je uspešno realizovano, takmičarima se sviđa ambijent u kome se trka odvija tako da smo zadovoljni kako je sve proteklo-kazala je Rajkovićeva.

U organizaciji trke učestvovali su i pirotski radioamateri, izviđači, a stalno su prisutne bile i ekipe lekara odnosno Hitne pomoći.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker